Pečená kachna s jablky a hruškou
- Přidat foto
-
Reklama
Pečená kachna je výborný sváteční oběd pro celou rodinu. Začněte s pečením ráno a přidejte jablka a hrušku. Dokonale si pochutnáte.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Kachnu opláchneme a pečlivě osolíme. Sůl vtírejte zevnitř i zvenčí, po celé ploše. Nechejte 10 minut v pokojové teplotě.
2.
Poté nasypte kmín, opět ze všech stran i zevnitř.
3.
Kachnu položte na prsa do pekáče a podlijte 1 dcl vody.
4.
Rozehřejte troubu na maximum. Ke kachně přidejte omytá a rozkrájená jablka a hrušku, zbavená jadřince.
5.
Kachnu zavřete víkem a vložte do rozehřáté trouby. Snižte teplotu na 110 stupňů a pečte 2,5 hodiny. Poté otočte kachnu a pečte další 2 hodiny.
6.
Po uplynutí doby odklopte víko a přepněte na grilování. Polejte kachnu výpekem a dopečte kůži do zlatova.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 5 hod vaření 5 hod 10 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 46 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,463.39 kcal |
Protein |
44.98 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
12.60 g
9.29 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
136.70 g
36.75 g
|
Reklama
Reklama