Pečená kachní stehna s červeným zelím
- Přidat foto
-
Reklama
Upéci kachnu je časově náročné. Přesto se výborného kachního masa nemusíte vzdávat. Výborně chutnají i samostatně pečená kachní stehna. Samozřejmě nesmí chybět červené zelí a houskový knedlík.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Kachní stehna omyjeme, dobře osolíme a posypeme kmínem. Dáme do pekáče a podlijeme vodou. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů asi 2 hodiny. V průběhu pečení otočíme. Nejprve jsme pekli stehna stranou s masem dolů, pak otáčíme a dopékáme masem nahoru. Nakonec odklopíme pekáč a dopékáme kůži do zlatova, při dopékání přeléváme výpekem.
2.
Červené zelí dáme do hrnce, podlijeme do 2/3 vodou a dusíme skoro do měkka. Asi za 20 minut je zelí téměř měkké.
3.
Jablko nastrouháme a přidáme do hrnce se zelím, promícháme.
4.
Nastrouhanou bramboru smícháme v misce s moukou a vmícháme do zelí. Tím zelí zahustíme.
5.
Cibuli nakrájenou nadrobno opečeme na sádle do zlatova a vmícháme do zelí.
6.
Ochutíme cukrem a můžeme podávat spolu s kachními stehny a knedlíkem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 3 hod celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 207 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
2,027.44 kcal |
Protein |
115.76 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
74.77 g
33.97 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
139.12 g
42.10 g
|
Reklama
Reklama