Quionovo-čočkový salát
- Přidat foto
-
Reklama
Jsem velký jedlík, ale přes léto, když se teplota šplhá k třicítkám, tak mě chuť opouští. Ale dobrým salátem nikdy nepohrdnu 🙂 Proto tu mám samostatnou sekci na saláty, protože je miluji 🙂
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Quinou několikrát propláchneme a pak dáme do hrnce, zalijeme 500 ml vody. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme cca 10–15 minut nebo dokud se veškerá voda nevstřebá a quinoa nebude měkká a nadýchaná.
2.
Mezitím nakrájíme salát a avokádo a vložíme do mísy. Pokapeme citrónovou šťávou a promícháme.
3.
Nakrájíme cibuli na nudličky a osmahneme na trošce oleje.
4.
Když se nám cibulka začne hezky grilovat, přidáme propláchnutou čočku a po chvíli i quinou. Nakonec osolíme a opepříme, přidáme koření a mícháme pár minut.
5.
Vše vmícháme k salátu.
6.
Ve stejné pánvičce ještě opražíme nasekané arašídy a dozdobíme jimi salát.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Liška |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 32 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
324.16 kcal |
Protein |
11.22 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
38.61 g
0.68 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.68 g
1.42 g
|
Reklama
Reklama