Palačinky

Nejlepší palačinky jsou tenké a vláčné. K tomu je důležité mít správnou konzistenci těsta. Pokud budete mít těsto moc husté, nepovede se vám jej správně rozlít po pánvi. Dodržte proto uvedený poměr mléka a mouky, palačinky se zajisté povedou. Aby byly ještě lepší, přidejte do těsta kousek rozpuštěného másla.

Těsto si můžete klidně připravit den předem a nechat v ledničce. Ráno pak budete mít palačinky ke snídani cobydup.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V míse dobře promíchejte vejce, mléko, špetku soli a vanilkový cukr. Postupně přisypávejte mouku a dobře promíchejte metličkou. Pro urychlení použijte tyčový mixér.
2.
Do těsta přimíchejte vlažné rozpuštěné máslo. Poté nechte těsto alespoň 15 minut odpočinout, aby mouka trošku nabobtnala.
3.
Palačinky opečte z obou stran na rozpálené pánvi. Před každou palačinkou potřete pánev troškou oleje nebo rozpuštěného másla pomocí mašlovačky.
4.
Když palačinku dopečete, odložte ji na velký talíř a takto je vrstvěte na sebe. Jakmile dopečete všechny, přikryjte je na 5 minut alobalem nebo potravinářskou fólií. Palačinky pak hezky změknou, budou ještě vláčnější.
5.
V plnění palačinek se meze nekladou. Výborné jsou ale i jen s marmeládou.

Od: BunTom, 20.7.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 45 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
304.07 kcal
Protein
7.83 g
Sacharidy
z toho cukr
45.41 g
20.91 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.74 g
4.15 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama