Palačinky
- Přidat foto
-
Reklama
Nejlepší palačinky jsou tenké a vláčné. K tomu je důležité mít správnou konzistenci těsta. Pokud budete mít těsto moc husté, nepovede se vám jej správně rozlít po pánvi. Dodržte proto uvedený poměr mléka a mouky, palačinky se zajisté povedou. Aby byly ještě lepší, přidejte do těsta kousek rozpuštěného másla.
Těsto si můžete klidně připravit den předem a nechat v ledničce. Ráno pak budete mít palačinky ke snídani cobydup.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V míse dobře promíchejte vejce, mléko, špetku soli a vanilkový cukr. Postupně přisypávejte mouku a dobře promíchejte metličkou. Pro urychlení použijte tyčový mixér.
2.
Do těsta přimíchejte vlažné rozpuštěné máslo. Poté nechte těsto alespoň 15 minut odpočinout, aby mouka trošku nabobtnala.
3.
Palačinky opečte z obou stran na rozpálené pánvi. Před každou palačinkou potřete pánev troškou oleje nebo rozpuštěného másla pomocí mašlovačky.
4.
Když palačinku dopečete, odložte ji na velký talíř a takto je vrstvěte na sebe. Jakmile dopečete všechny, přikryjte je na 5 minut alobalem nebo potravinářskou fólií. Palačinky pak hezky změknou, budou ještě vláčnější.
5.
V plnění palačinek se meze nekladou. Výborné jsou ale i jen s marmeládou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 45 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | BunTom |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
304.07 kcal |
Protein |
7.83 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
45.41 g
20.91 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.74 g
4.15 g
|
Reklama
Reklama