Palačinky z červené řepy
- Přidat foto
-
Reklama
Řepa je velmi zdravá zelenina, kterou bychom hlavně během podzimu měli konzumovat pravidelně. Ne každému ale její chuť sedí. Vyzkoušejte recept, ve kterém se výrazné aroma řepy skoro ztratí. Udělejte si řepné palačinky! K snídani nebo k obědu. Na sladko i na slano. A jak vlastně řepa našemu zdraví prospívá? Podporuje imunitu, pomáhá při zácpě, přispívá k tvorbě červených krvinek a také zlepšuje stav nehtů, vlasů a kůže.
Palačinky naslano i na sladko
Palačinky můžete podávat buď na sladko nebo na slano. Na slano se k nim výborně hodí plátky kozího sýra, oříšky, rukola, špenát nebo třeba balsamico. Pokud máte raději sladkou verzi palačinek, naplňte je tvarohem. Polijte medem a dozdobte oříšky. K řepným palačinkám se hodí i některé marmelády, třeba ty rybízové. Místo tvarohu můžete vyzkoušet i zakysanou smetanu. Nebojte se palačinky z řepy pocukrovat. Sladká chuť se s chutí řepy vůbec nebije. A jestli máte v kuchyni dost času, vyrobte si domácí čokoládovou polevu (hořkou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a vmíchejte k ní smetanu na vaření). Polevou pak palačinky přelijte. Budete překvapení, jak jsou výborné!
Ingredience
Postup přípravy
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 10 min vaření 20 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Barbora |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
191.43 kcal |
Protein |
8.44 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
33.45 g
3.27 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
2.46 g
0.91 g
|