Kuřecí polévka se srdíčky
- Přidat foto
-
Reklama
Připravit výbornou kuřecí polévku není tak těžké. Chce to jen dodržet jedno pravidlo. Použít opravdu hodně kuřecího masa. Proto přidáváme i kuřecí srdce. Polévku chystáme vždy na rodinná setkání, kdy se schází více členů.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Velký hrnec naplníme vodou, používám pomalý hrnec, ale můžete vařit i na nízkou teplotu. Vložíme omyté kuřecí skelety a kuřecí křídla. Přidáme koření.
2.
Očistíme zeleninu a necháme ji celou. Celer nakrájíme na tenčí plátky.
3.
Cibule oloupeme a překrojíme na čtvrtiny. Česnek oloupeme a rozmáčkneme nožem.
4.
Přidáme kuřecí srdce a vše přivedeme k varu. Snížíme teplotu na minimum, aby vývar jen probublával. Necháme vařit alespoň 2 hodiny, ale lépe i déle. Kosti kuřete by měly úplně zbělat.
5.
Hotový vývar přecedíme. Veškerou zeleninu nastrouháme. Kuřecí maso obereme. Srdíčka nakrájíme na kolečka.
6.
Uvaříme nudle, dosolíme a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 2 hod vaření 2 hod 45 min celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 13 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
235.85 kcal |
Protein |
14.53 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
25.95 g
5.43 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.03 g
1.77 g
|
Reklama
Reklama