Ovesná polévka s černou čočkou
- Přidat foto
-
Reklama
Luštěniny jsou výtečné, ale je třeba delší příprava a často musíte myslet na to, abyste si luštěninu nezapomněli přes noc namočit. To neplatí v případě černé čočky. Chutná výborně a je uvařená opravdu rychle.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Brambory oškrábeme a nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozehřejeme sádlo a rychle orestujeme ovesné vločky. Dbejte na to, aby vám nezhnědly.
2.
Základ zalijte vodou a přidejte brambory a černou čočku. Ochuťte solí, pepřem, bobkovým listem a prolisovaným česnekem. Vařte na mírnou teplotu do změknutí brambor a čočky.
3.
Nakonec vmíchejte rozetřenou majoránku a povařte jen krátce.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 20 min vaření 25 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 7 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
257.56 kcal |
Protein |
8.23 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
32.65 g
1.19 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.34 g
3.49 g
|
Reklama
Reklama