Ovesná polévka s černou čočkou

Luštěniny jsou výtečné, ale je třeba delší příprava a často musíte myslet na to, abyste si luštěninu nezapomněli přes noc namočit. To neplatí v případě černé čočky. Chutná výborně a je uvařená opravdu rychle.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory oškrábeme a nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozehřejeme sádlo a rychle orestujeme ovesné vločky. Dbejte na to, aby vám nezhnědly.
2.
Základ zalijte vodou a přidejte brambory a černou čočku. Ochuťte solí, pepřem, bobkovým listem a prolisovaným česnekem. Vařte na mírnou teplotu do změknutí brambor a čočky.
3.
Nakonec vmíchejte rozetřenou majoránku a povařte jen krátce.

Od: Ráďa 78, 4.10.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
20 min vaření
25 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
257.56 kcal
Protein
8.23 g
Sacharidy
z toho cukr
32.65 g
1.19 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.34 g
3.49 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama