Třešňová bublanina s kakaem
- Přidat foto
-
Reklama
Nadýchaná bublanina plná slaďounkých třešní a provoněná citrónovou kůrou je výborný tip na víkendový dezert.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Oddělíme žloutky a bílky. Bílky dáme šlehat s cukrem do mixéru a přidáme změklé máslo. Mezitím zbavíme třešně pecek, vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo krupicí formu na koláč.
2.
Do mixéru přidáme mléko a kakao a zašleháme.
3.
V jiné míse ušleháme sníh z bílků, přidáme špetku soli. Snížíme rychlost mixéru a pomalu zamícháme mouku. Vypneme mixér a opatrně vmícháme sníh z bílků.
4.
Nalejeme do koláčové formy a poklademe třešněmi. Pečeme na 180 stupňů asi 30 až 40 minut.
5.
Před podáváním pocukrujeme.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 30 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 9 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
221.84 kcal |
Protein |
5.19 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
32.98 g
13.29 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.80 g
4.09 g
|
Reklama
Reklama