Rybízová bublanina
- Přidat foto
-
Reklama
Šťavnatá bublanina s rybízem je rychlý a jednoduchý moučník, který vyniká osvěžující kyselostí červeného rybízu. Tento recept je skvělý pro letní sezónu, když je rybíz zralý, a výborně se hodí k odpolední kávě či čaji.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V míse smícháme polohrubou mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřicí prášek. Přidáme olej (nebo rozpuštěné máslo/Heru), mléko a vejce. Vše dobře promícháme, aby vzniklo hladké těsto.
2.
Připravené těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech nebo vyložený pečicím papírem.
3.
Omytý a osušený rybíz obalíme v troše mouky a cukru (tím se zabrání jeho propadání ke dnu) a rovnoměrně ho rozprostřeme po těstě.
4.
Bublaninu pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 30–35 minut, dokud těsto nezíská zlatavou barvu a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 35 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
414.49 kcal |
Protein |
6.30 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
55.39 g
30.57 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
18.53 g
2.89 g
|
Reklama
Reklama