Rybízová bublanina

Šťavnatá bublanina s rybízem je rychlý a jednoduchý moučník, který vyniká osvěžující kyselostí červeného rybízu. Tento recept je skvělý pro letní sezónu, když je rybíz zralý, a výborně se hodí k odpolední kávě či čaji.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V míse smícháme polohrubou mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřicí prášek. Přidáme olej (nebo rozpuštěné máslo/Heru), mléko a vejce. Vše dobře promícháme, aby vzniklo hladké těsto.
2.
Připravené těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech nebo vyložený pečicím papírem.
3.
Omytý a osušený rybíz obalíme v troše mouky a cukru (tím se zabrání jeho propadání ke dnu) a rovnoměrně ho rozprostřeme po těstě.
4.
Bublaninu pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 30–35 minut, dokud těsto nezíská zlatavou barvu a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 6.11.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
35 min vaření
50 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
414.49 kcal
Protein
6.30 g
Sacharidy
z toho cukr
55.39 g
30.57 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.53 g
2.89 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama