Hrníčková borůvková bublanina s drobenkou
- Přidat foto
-
Reklama
Hledáte recept na výbornou nadýchanou borůvkovou bublaninu, za kterou vás bude celá rodina obdivovat a recept nebude na celé dopoledne? Zkuste jednoduchý hrníčkový recept na borůvkovou bublaninu s drobenkou a uvidíte, že než se otočíte, už nebude.
Reklama
Ingredience
Náplň
Drobenka
Postup přípravy
1.
Nejprve smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, cukrem i vanilkovým cukrem a promícháme.
2.
Přidáme žloutky od vajec a z bílků vytvoříme sníh, který přimícháme až na úplný konec. K žloutkům přidáme mléko a vytvoříme hladké těsto.
3.
Nakonec přimícháme opatrně sníh z vyšlehaných bílků a nalijeme těsto na vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč.
4.
Do těsta vyložíme borůvky a posypeme drobenkou.
5.
Drobenku vytvoříme tak, že všechny ingredience smícháme. Máslo by mělo být měkčí, aby se vám s ním dobře pracovalo.
6.
Pečeme v troubě na 180 °C cca 40 min až je povrch do zlatova. Přejeme dobrou chuť!
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 40 min vaření 55 min celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 13 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
395.20 kcal |
Protein |
4.84 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
59.70 g
37.56 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.30 g
5.50 g
|
Reklama
Reklama