Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
- Přidat foto
-
Reklama
Ovocných knedlíků není nikdy dost. A pokud máte v mrazáku zásoby ovoce z léta, zkuste tyto z odpalovaného těsta.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Mléko svaříme se solí a tukem. Do vařícího mléka nasypeme za stálého míchání mouku (300-400 g). Čím méně mouky dáme, tím budou knedlíky jemnější. Vznikne nám hutná kaše, která se nesmí chytat ani hrnce ani vařečky.
2.
Necháme hmotu zchladnout a zašleháme do ní ještě vejce.
3.
Těsto přendáme na pomoučněný stůl, zaprášíme moukou a ještě lehce v ruce propracujeme. S těstem se pracuje velice dobře. Rozdělíme si ho na stejně velké kousky, které naplníme ovocem dle vlastní chuti, my tentokrát jahodami.
4.
Knedlíky naházíme do vroucí vody se špetkou soli a vaříme 4-5 minut. Poté knedlíky scedíme a podáváme cukrované a polité rozpuštěným máslem. Kdo má rád, může přidat šlehačku nebo zakysanou smetanu či kakao.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 50 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 8 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
615.44 kcal |
Protein |
20.07 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
93.75 g
11.91 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
17.36 g
9.04 g
|
Reklama
Reklama