Švestkové knedlíky s mákem
- Přidat foto
-
Reklama
Kynuté švestkové knedlíky jsou tradiční sladkou pochoutkou, která se skvěle hodí jako dezert nebo sladké jídlo k obědu. Jemné kynuté těsto plněné šťavnatými švestkami a lehce sypané mákem s cukrem tvoří dokonalou kombinaci chutí.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V mléce mírně zahřejeme droždí s lžičkou cukru a necháme vzejít kvásek.
2.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, špetku soli, zbytek cukru a vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké těsto.
3.
Těsto necháme kynout přikryté utěrkou na teplém místě přibližně 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
4.
Švestky omyjeme, rozkrojíme na poloviny a zbavíme pecek.
5.
Z vykynutého těsta odtrhneme kousky, do každého zabalíme švestku a vytvarujeme knedlíky.
6.
Vroucí vodou naplníme parní hrnec nebo parní vložku, knedlíky vkládáme a vaříme 15–20 minut.
7.
Hotové knedlíky posypeme na másle opečeném máku s cukrem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
1 hod 15 min příprava 20 min vaření 1 hod 35 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 11 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
678.03 kcal |
Protein |
18.97 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
112.17 g
19.53 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.13 g
5.28 g
|
Reklama
Reklama