Švestkové knedlíky s mákem

Kynuté švestkové knedlíky jsou tradiční sladkou pochoutkou, která se skvěle hodí jako dezert nebo sladké jídlo k obědu. Jemné kynuté těsto plněné šťavnatými švestkami a lehce sypané mákem s cukrem tvoří dokonalou kombinaci chutí.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V mléce mírně zahřejeme droždí s lžičkou cukru a necháme vzejít kvásek.
2.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, špetku soli, zbytek cukru a vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké těsto.
3.
Těsto necháme kynout přikryté utěrkou na teplém místě přibližně 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
4.
Švestky omyjeme, rozkrojíme na poloviny a zbavíme pecek.
5.
Z vykynutého těsta odtrhneme kousky, do každého zabalíme švestku a vytvarujeme knedlíky.
6.
Vroucí vodou naplníme parní hrnec nebo parní vložku, knedlíky vkládáme a vaříme 15–20 minut.
7.
Hotové knedlíky posypeme na másle opečeném máku s cukrem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 12.1.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 15 min příprava
20 min vaření
1 hod 35 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 11 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
678.03 kcal
Protein
18.97 g
Sacharidy
z toho cukr
112.17 g
19.53 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.13 g
5.28 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama