Kynuté borůvkové knedlíky

Borůvkové kynuté knedlíky jsou tradiční sladký pokrm, který využívá sezonní borůvky a nadýchané kynuté těsto. Recept je jednoduchý a knedlíky se podávají horké, často posypané cukrem a přelité máslem nebo sypané tvarohem. Vhodné jsou jako sladký hlavní chod nebo dezert.

Reklama

Ingredience

Na kvásek

Na těsto

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do malé misky nalijeme vlažné mléko, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme na teplém místě asi 10 minut, dokud kvásek nezačne pěnit.
2.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme špetku soli a cukr. Poté přidáme vejce, kvásek a postupně přiléváme vlažné mléko, dokud nevznikne hladké, nelepivé těsto. Mísíme, dokud těsto není pružné a neodstává od stěn mísy.
3.
Těsto přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
4.
Vykynuté těsto rozdělíme na stejné kousky, ze kterých tvarujeme placky. Do každé vložíme lžičku borůvek, dobře zabalíme a vytvarujeme knedlíky.
5.
Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 8–10 minut.
6.
Po vyndání je propíchneme vidličkou, aby unikla pára. Podáváme teplé, s cukrem, máslem nebo tvarohem dle chuti. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 4.11.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 15 min příprava
10 min vaření
1 hod 25 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 20 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
441.86 kcal
Protein
15.44 g
Sacharidy
z toho cukr
82.40 g
10.73 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.29 g
1.13 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama