Kynuté borůvkové knedlíky
- Přidat foto
-
Reklama
Borůvkové kynuté knedlíky jsou tradiční sladký pokrm, který využívá sezonní borůvky a nadýchané kynuté těsto. Recept je jednoduchý a knedlíky se podávají horké, často posypané cukrem a přelité máslem nebo sypané tvarohem. Vhodné jsou jako sladký hlavní chod nebo dezert.
Reklama
Ingredience
Na kvásek
Na těsto
Postup přípravy
1.
Do malé misky nalijeme vlažné mléko, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme na teplém místě asi 10 minut, dokud kvásek nezačne pěnit.
2.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme špetku soli a cukr. Poté přidáme vejce, kvásek a postupně přiléváme vlažné mléko, dokud nevznikne hladké, nelepivé těsto. Mísíme, dokud těsto není pružné a neodstává od stěn mísy.
3.
Těsto přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
4.
Vykynuté těsto rozdělíme na stejné kousky, ze kterých tvarujeme placky. Do každé vložíme lžičku borůvek, dobře zabalíme a vytvarujeme knedlíky.
5.
Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 8–10 minut.
6.
Po vyndání je propíchneme vidličkou, aby unikla pára. Podáváme teplé, s cukrem, máslem nebo tvarohem dle chuti. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
1 hod 15 min příprava 10 min vaření 1 hod 25 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 20 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
441.86 kcal |
Protein |
15.44 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
82.40 g
10.73 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
4.29 g
1.13 g
|
Reklama
Reklama