Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Ovocné knedlíky z bramborového těsta se už v dnešní době moc neobjevují, alespoň já mám ten pocit. Ale určitě vyzkoušejte, jsou výborné.

Reklama

Ingredience

náplň

na polití

na posypání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout.
2.
Studené je nastrouháme na jemno. Přidáme špetku soli, vejce, krupici, prosátou hrubou mouku a vypracujeme těsto.
3.
Z těsta si vytvoříme váleček, ze kterého odkrajujeme stejně velké kousky těsta a do nich vždy zabalíme omyté a osušené švestky.
4.
Pokud máme švestky větší a nechceme obří knedlíky, balíme půlku.
5.
Knedlíky vkládáme do vařící, mírně osolené vody a hned je zlehka zamícháme, aby se nám nepřilepily ke dnu. Vaříme cca 6-8 minut.
6.
Hotové knedlíky podáváme sypané cukrem a kakaem a polijeme rozpuštěným máslem.

Od: Šárka75, 13.4.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 50 min příprava
10 min vaření
1 hod celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 18 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
729.65 kcal
Protein
10.67 g
Sacharidy
z toho cukr
75.22 g
19.07 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
42.52 g
26.11 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama