Květákové kari
- Přidat foto
-
Reklama
Občas je potřeba zajeté pokrmy proložit něčím novým. Květákové kari je vynikající a když se rozleží, je to naprostý koncert chutí.
Reklama
Ingredience
jako příloha
Postup přípravy
1.
Květák si očistíme a rozebereme na malé růžičky.
2.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme růžičky květáku, na kostičky nakrájenou mrkev, přebranou a propláchnutou červenou čočku. Zasypeme kari kořením, osolíme, zalijeme troškou vývaru a dusíme.
3.
Asi ve druhé třetině vaření přidáme kokosové mléko, prolisovaný česnek, hrách a rozinky.
4.
Dusíme, dokud květák nezměkne. Je lepší, pokud je trošku tvrdší, než aby se růžičky rozpadly. Zahušťovat kari není třeba, o to se postará červená čočka.
5.
Hotové kari podáváme s jasmínovou rýží.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 50 min celkem |
Množství: | 5 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 18 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
567.21 kcal |
Protein |
12.85 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
91.48 g
13.32 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.69 g
13.11 g
|
Reklama
Reklama