Červené kari s krevetami
- Přidat foto
-
Reklama
Kari je tradiční thajský pokrm. Thajsko je chudý kraj a většina jídel je vegetariánská. Pokud Thajci zatouží po mase, většinou mají na jídelníčku kuře nebo rybu. Krevety můžeme, jakožto dar moře, považovat za rybu. Červené kari s krevetami je lehké jídlo, které můžete podávat s rýží nebo s indickým chlebem naan. V základní verzi není jídlo pálivé. Můžete si ho přiostřit přidáním chilli dle své chuti a odolnosti.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Jídlo je rychle uvařené, dejte si tedy jako první vařit rýži. Po té si připravte hlubokou pánev nebo hrnec a nalijte do něj olej. Pokud máte, použijte olej sezamový, není to ale nutné.
2.
Olej rozehřejte a vysypte do něj nakrájené stonky koriandru, papriku nakrájenou na kostky a případně chilli nakrájené na jemné proužky.
3.
Vše dobře promíchejte a nechte rozvonět. Poté přidejte kari pastu. Seženete ji v každém supermarketu v oddělení mezinárodní kuchyně. Směs promíchejte, kari pastu nechte prohřát.
4.
Pak přidejte kokosové mléko. Směs promíchejte, mírně prohřejte a přidejte krevety. Krevety nepotřebují dlouho vařit, dejte jim maximálně 5 minut v bublající omáčce, ať nejsou tuhé. Uvařená kreveta zrůžoví.
5.
Pokud máte krevety předvařené, stačí, pokud je jen v omáčce prohřejete. Směs podle chuti osolte a opepřete. Servírujte společně s rýží nebo chlebem naan. Ozdobte na talíři lístky koriandru, pokrájenou chilli papričkou, jarní cibulkou a hlavně bohatě pokapejte šťávou z limety.
6.
Tip: Pokud nemáte rádi krevety, použijte místo nich na kostky nakrájené kuře. Vařte ho ale o něco déle. Můžete ho mít již předem povařené a jen ho přidat do omáčky. Použijte ho zhruba stejné množství jako krevet.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 10 min vaření 15 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Jana Qara |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 144 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
843.78 kcal |
Protein |
51.49 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
15.99 g
10.43 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
64.99 g
44.83 g
|
Reklama
Reklama