Thajské kari
- Přidat foto
-
Reklama
Thajské kari je chutné jídlo plné koření, zeleniny a kokosového mléka. Jeho základem je kari pasta, která je typická pro thajskou kuchyni. Pokud máte rádi asijskou kuchyni a chtěli byste si vyzkoušet něco nového, tak je tento recept skvělou volbou!
Reklama
Ingredience
Příloha
Postup přípravy
1.
Začneme přípravou všech surovin. Maso si omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky a dáme do misky, kde ho vařečkou promícháme se 2 lžícemi sójové omáčky a po dobu příprav dalších surovin necháme marinovat.
2.
Cibuli zbavíme slupky, rozkrojíme podélně na 4 části a rozdělíme na jednotlivé vrstvy. Papriky si nakrájíme na kostky asi 1,5 x 1,5 cm.
3.
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka. Pokud jsou fazolové lusky moc dlouhé, nakrájíme si je na 3-4 cm dlouhé stejné díly. Pórek omyjeme, zbavíme zeminy a nakrájíme na centimetrová kolečka.
4.
Ve wok pánvi rozpálíme rostlinný olej, hodíme do ní kešu a to jemně opečeme (nesmí zhnědnout), přidáme maso a zprudka opékáme. Během toho přidáme lžíci rybí omáčky a mícháme, dokud maso nepustí šťávu.
5.
Přidáme kari pastu a přibližně minutku mícháme vařečkou, aby se vše obalilo. Přidáme nadrobno nasekané chilli, přimícháme 2 lžíce ústřicové omáčky a minutu povaříme.
6.
Přilijeme horký vývar tak, aby bylo maso ponořené. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit 10-15 minut.
7.
Přidáme kokosové mléko, převaříme a když je málo omáčky, přidáme vývar. Na závěr přidáme nakrájenou zeleninu a necháme povařit další minutu, aby zůstala křupavá.
8.
Nakonec přidáme lístky koriandru a thajské bazalky.
9.
Kari naservírujeme do misky a dozdobíme čerstvým chilli nebo lístky koriandru. Ve druhé misce servírujeme uvařenou jasmínovou rýži. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 30 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 56 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
763.98 kcal |
Protein |
39.50 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
85.75 g
9.65 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
28.37 g
13.46 g
|
Reklama
Reklama