Paštika s mandlemi a medvědím česnekem
- Přidat foto
-
Reklama
Zkoušeli jste někdy domácí paštiku? To je lahoda, že? Vyzkoušejte třeba tento recept.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Na kousku másla zpěníme cibuli na drobno pokrájenou a orestujeme na kostky nakrájená, očištěná játra, až se zatáhnou. Nesmí zůstat krvavá.
2.
Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.
3.
Přilijeme smetanu a necháme chvilku probublávat. Poté necháme vychladnut.
4.
Až játra se smetanou a kořením vychladnou, vložíme je do mixéru, přidáme 200g másla a směs rozmixujeme, ale ne úplně dohladka, děláme hrubší paštiku. Pokud budete chtít dohladka, můžete samozřejmě.
5.
Pokud je potřeba, dosolíme, přidáme posekané mandle a medvědí česnek.
6.
Játrovou hmotu nalijeme buď do misek, skleniček či formy třeba na chlebíček. Zalijeme zbylým kouskem rozehřátého másla.
7.
Paštiku dáme do lednice ztuhnout a podáváme s pečivem, třeba s opečenými toustíky.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 15 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 14 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
311.36 kcal |
Protein |
9.86 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
2.28 g
1.03 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
29.44 g
17.19 g
|
Reklama
Reklama