Játrová paštika

Tato domácí játrová paštika je plná lahodné chuti a je mnohem lepší než jakákoli kupovaná verze. Díky kombinaci kuřecích jater, jablka, brusinek a mandlí dostává zcela unikátní chuť. Je ideální jako rychlá svačina, na jednohubky nebo k večeři s pečivem.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Játra opláchneme a očistíme od blanek. Šalotku a jablko nakrájíme na malé kousky.
2.
Na pánvi rozehřejeme ghí nebo máslo a orestujeme šalotku. Přidáme nakrájené jablko a podusíme.
3.
Do pánve přidáme játra a opečeme je z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu. Přidáme brusinky a zalijeme portským vínem (množství přizpůsobíme vlastní chuti). Přidáme snítky tymiánu a necháme směs zredukovat.
4.
Mezitím nasekáme mandle na hrubší kousky.
5.
Jakmile jsou játra propečená a omáčka zhoustlá, odstraníme tymián a směs rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké pasty.
6.
Do směsi přilijeme smetanu a dobře prošleháme. Nakonec vmícháme nasekané mandle.
7.
Paštiku přendáme do skleniček a povrch zalijeme rozpuštěným máslem. Necháme vychladit a odpočinout do druhého dne, aby se chutě propojily.
8.
Podáváme s čerstvým pečivem, ozdobené například restovanou červenou cibulkou a zelenými lístky petrželky. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 27.2.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Hodnocení:
Čas: 15 min příprava
20 min vaření
35 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Zuzana
Kategorie a štítky:

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
231.97 kcal
Protein
16.42 g
Sacharidy
z toho cukr
7.74 g
6.10 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.62 g
5.52 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama