Játrová paštika
Tato domácí játrová paštika je plná lahodné chuti a je mnohem lepší než jakákoli kupovaná verze. Díky kombinaci kuřecích jater, jablka, brusinek a mandlí dostává zcela unikátní chuť. Je ideální jako rychlá svačina, na jednohubky nebo k večeři s pečivem.
Reklama
Postup přípravy
1.
Játra opláchneme a očistíme od blanek. Šalotku a jablko nakrájíme na malé kousky.
2.
Na pánvi rozehřejeme ghí nebo máslo a orestujeme šalotku. Přidáme nakrájené jablko a podusíme.
3.
Do pánve přidáme játra a opečeme je z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu. Přidáme brusinky a zalijeme portským vínem (množství přizpůsobíme vlastní chuti). Přidáme snítky tymiánu a necháme směs zredukovat.
4.
Mezitím nasekáme mandle na hrubší kousky.
5.
Jakmile jsou játra propečená a omáčka zhoustlá, odstraníme tymián a směs rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké pasty.
6.
Do směsi přilijeme smetanu a dobře prošleháme. Nakonec vmícháme nasekané mandle.
7.
Paštiku přendáme do skleniček a povrch zalijeme rozpuštěným máslem. Necháme vychladit a odpočinout do druhého dne, aby se chutě propojily.
8.
Podáváme s čerstvým pečivem, ozdobené například restovanou červenou cibulkou a zelenými lístky petrželky. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Hodnocení: | |
---|---|
Čas: |
15 min příprava 20 min vaření 35 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Zuzana |
Kategorie a štítky: |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
231.97 kcal |
Protein |
16.42 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
7.74 g
6.10 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.62 g
5.52 g
|
Reklama
Reklama