Játrová paštika s vlašskými ořechy

Jemná paštika z kuřecích jater, která se skvěle hodí na snídani. Podáváme s čerstvým pečivem a džemem z černého rybízu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V pánvi si rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět cibulku nakrájenou na kousky společně s plátky česneku.
2.
Přidáme na kousky nakrájená játra, opékáme, dokud se nám játra nezatáhnou. Poté přikryjeme poklicí a dusíme do měkka zhruba 30 minut.
3.
Směs osolíme, opepříme, přidáme paštikové koření, smetanu a přendáme do mixéru.
4.
V mixéru mixujeme na požadovanou konzistenci.
5.
Do hotové paštiky vmícháme nasekané ořechy, promícháme, dáme do misky. Přelijeme rozpuštěním máslem a dáme ztuhnout do lednice.

Od: Petuler, 3.8.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
35 min vaření
45 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
226.60 kcal
Protein
9.77 g
Sacharidy
z toho cukr
2.90 g
1.35 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.61 g
10.27 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama