Rajská polévka s bazalkou
Tradiční a oblíbená rajská polévka s rýží provoněná bazalkou. Nasládlou chuť si oblíbí děti i dospělí.
Reklama
Postup přípravy
1.
Ve větším hrnci rozehřejeme olej s máslem. Přidáme mouku, promícháme. Necháme zhnědnout a rychle přidáme protlaky. Je dobré mít je nachystané v misce, mouka se rychle připaluje.
2.
Zalijeme vodou nebo vývarem. Ochutíme vegetou, solí, cukrem a bazalkou. Přidáme uvařenou rýži (uvedená váha je vařené rýže).
3.
Společně chvíli povaříme a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
389.70 kcal |
Protein |
6.00 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
60.44 g
13.74 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.24 g
4.74 g
|
Reklama
Reklama