Rajská polévka
- Přidat foto
-
Reklama
Rajská polévka je klasický a oblíbený pokrm. Je rychlá na přípravu a ideální jako lehká večeře nebo předkrm. Díky jednoduchým ingrediencím ji snadno připravíte kdykoliv, a zjemněná smetanou se stane krémovou delikatesou, kterou si oblíbí celá rodina.
Reklama
Ingredience
Na posypání
Postup přípravy
1.
Na másle si osmahneme najemno nakrájenou cibuli do zlatova.
2.
Přidáme 2 lžíce hladké mouky a připravíme světlou jíšku.
3.
Zalijeme 1 litrem vývaru a dobře rozmícháme.
4.
Vmícháme rajčata, osolíme opepříme, přidáme špetku cukru a pár snítek tymiánu nebo bobkový list. Povaříme 15 – 20 minut.
5.
Na závěr zjemníme smetanou a promícháme.
6.
Podáváme se strouhaným sýrem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 25 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 10 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
145.00 kcal |
Protein |
3.38 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
14.98 g
7.87 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.85 g
4.82 g
|
Reklama
Reklama