Rajská polévka

Rajská polévka je klasický a oblíbený pokrm. Je rychlá na přípravu a ideální jako lehká večeře nebo předkrm. Díky jednoduchým ingrediencím ji snadno připravíte kdykoliv, a zjemněná smetanou se stane krémovou delikatesou, kterou si oblíbí celá rodina.

Reklama

Ingredience

Na posypání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na másle si osmahneme najemno nakrájenou cibuli do zlatova.
2.
Přidáme 2 lžíce hladké mouky a připravíme světlou jíšku.
3.
Zalijeme 1 litrem vývaru a dobře rozmícháme.
4.
Vmícháme rajčata, osolíme opepříme, přidáme špetku cukru a pár snítek tymiánu nebo bobkový list. Povaříme 15 – 20 minut.
5.
Na závěr zjemníme smetanou a promícháme.
6.
Podáváme se strouhaným sýrem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 29.9.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
25 min vaření
30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
145.00 kcal
Protein
3.38 g
Sacharidy
z toho cukr
14.98 g
7.87 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.85 g
4.82 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama