Rajčatová polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat je chutný a voňavý pokrm, který potěší vaše smysly a zahřeje tělo. Pečení rajčat zvýrazní jejich přirozenou sladkost a celkovou chuť, což dává této polévce bohatý a intenzivní charakter. Tento recept je ideální pro letní sezónu, kdy jsou rajčata nejčerstvější, ale díky jednoduché přípravě si tuto delikatesu můžete dopřát po celý rok. Servírovaná s čerstvým pečivem nebo krutony, je tato polévka perfektní volbou pro lehký oběd či večeři.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na plech vyložený pečicím papírem si vyskládáme rajčata překrojená napůl. Přidáme cibuli nakrájenou na větší kusy a rozkrojenou paličku česneku.
2.
Zeleninu si polijeme olivovým olejem, okořeníme a nahoru položíme větvičky tymiánu a bazalky. Pečeme v troubě předehřáté na 220°C asi 35 minut.
3.
Po upečení můžeme z rajčat stáhnout slupky, česnek vymačkáme. Zeleninu společně rozmixujeme do hladka, poté přilijeme vývar a ještě jednou krátce promixujeme.
4.
Na závěr polévku ještě krátce povaříme, aby se propojily chutě. Následně dochutíme – pokud nebyla rajčata dostatečně sladká, můžeme přidat lžičku cukru.)
5.
Hotovou polévku naservírujeme do misek a ozdobíme lístky bazalky. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 30.6.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
35 min vaření
50 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 42 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
100.25 kcal
Protein
5.06 g
Sacharidy
z toho cukr
15.75 g
11.73 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.07 g
0.18 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama