Rajčatová polévka z pečených rajčat
- Přidat foto
-
Reklama
Polévka z pečených rajčat je chutný a voňavý pokrm, který potěší vaše smysly a zahřeje tělo. Pečení rajčat zvýrazní jejich přirozenou sladkost a celkovou chuť, což dává této polévce bohatý a intenzivní charakter. Tento recept je ideální pro letní sezónu, kdy jsou rajčata nejčerstvější, ale díky jednoduché přípravě si tuto delikatesu můžete dopřát po celý rok. Servírovaná s čerstvým pečivem nebo krutony, je tato polévka perfektní volbou pro lehký oběd či večeři.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Na plech vyložený pečicím papírem si vyskládáme rajčata překrojená napůl. Přidáme cibuli nakrájenou na větší kusy a rozkrojenou paličku česneku.
2.
Zeleninu si polijeme olivovým olejem, okořeníme a nahoru položíme větvičky tymiánu a bazalky. Pečeme v troubě předehřáté na 220°C asi 35 minut.
3.
Po upečení můžeme z rajčat stáhnout slupky, česnek vymačkáme. Zeleninu společně rozmixujeme do hladka, poté přilijeme vývar a ještě jednou krátce promixujeme.
4.
Na závěr polévku ještě krátce povaříme, aby se propojily chutě. Následně dochutíme – pokud nebyla rajčata dostatečně sladká, můžeme přidat lžičku cukru.)
5.
Hotovou polévku naservírujeme do misek a ozdobíme lístky bazalky. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 35 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 42 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
100.25 kcal |
Protein |
5.06 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
15.75 g
11.73 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.07 g
0.18 g
|
Reklama
Reklama