Cibulačka s vločkami a smetanou
- Přidat foto
-
Reklama
Krásně hustá a chutná polévka, která zahřeje. Určitě se hodí i jako večeře, stačí když ji doplníte rozpečenými bagetami.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Cibuli nakrájíme na kostičky. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a přidáme máslo. Dáme restovat cibuli.
2.
Za promíchávání restujeme na mírnějším stupni do úplného zezlátnutí a částečného zhnědnutí. Nespěchejte, nechejte zhnědnout. Doba restování může být i 15 minut.
3.
Na orestovanou cibuli přidáme ovesné vločky, promícháme a chvíli restujeme společně. Následně zalijeme vodou.
4.
Přidáme bujón a přivedeme k varu. Chvíli společně povaříme pak vypneme. Ochutnáme a můžeme přidat sůl a pepř.
5.
Necháme mírně vychladnout a promícháme se zakysanou smetanou. Po prvním kelímku ochutnejte, záleží, jak kyselkavou chuť chcete docílit. Také je možné smetanu servírovat samostatně a nechat strávníky, aby si dochutili až při servírování.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 20 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 7 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
256.77 kcal |
Protein |
2.79 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
11.44 g
4.35 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
22.01 g
8.39 g
|
Reklama
Reklama