Cibulová polévka se strouhaným sýrem
- Přidat foto
-
Reklama
Cibulová polévka je jemná, s chutí po opečené cibuli a s vůní po muškátovém oříšku. Při podávání sypeme strouhaným sýrem a opečenou žemlí.
Reklama
Ingredience
Na posypání
Postup přípravy
1.
V hrnci si rozehřejeme máslo a vložíme na kolečka nakrájenou cibuli. Opékáme do hnědé barvy. Chvíli to bude trvat.
2.
Zaprášíme moukou, uděláme jíšku a vlijeme studený zeleninový vývar společně s bílým vínem.
3.
Polévku necháme provařit. Dochutíme, solí, pepřem a muškátovým oříškem.
4.
V pánvi si na sucho opečeme na kostky nakrájený rohlík.
5.
Hotovou polévku podáváme s nastrouhaným sýrem a opečenou žemlí.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 30 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 35 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
862.38 kcal |
Protein |
16.51 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
19.16 g
8.25 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
60.16 g
37.58 g
|
Reklama
Reklama