Cibulačka s vínem

Cibulačka s krutonky, karamelizovanou cibulkou a sýrem je tradiční polévka plná bohaté chuti a vůně. Karamelizovaná cibule jí dodává sladkost, smetana jemnost a krutony se sýrem křupavý kontrast. Ideální volba pro zahřátí a potěšení chuťových pohárků!

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji restujeme na středním plameni, dokud nezezlátne a nezíská karamelovou barvu (cca 10–15 minut).
2.
Ke karamelizované cibuli přidáme bramboru a podlijeme vínem. Necháme víno částečně odpařit. Poté zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut, dokud brambora nezměkne.
3.
Do polévky přidáme tavený sýr a mícháme, dokud se nerozpustí. Poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem do hladké konzistence.
4.
K rozmixované polévce přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem a vegetou podle chuti. Krátce prohřejeme, ale již nevaříme.
5.
Cibulačku nalijeme do misek, posypeme krutonky a strouhaným sýrem. Pro extra chuť můžeme přidat trochu karamelizované cibule navrch. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 9.12.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
30 min vaření
40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 21 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
391.94 kcal
Protein
8.44 g
Sacharidy
z toho cukr
32.22 g
10.58 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.58 g
13.52 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama