Cibulačka s vínem
- Přidat foto
-
Reklama
Cibulačka s krutonky, karamelizovanou cibulkou a sýrem je tradiční polévka plná bohaté chuti a vůně. Karamelizovaná cibule jí dodává sladkost, smetana jemnost a krutony se sýrem křupavý kontrast. Ideální volba pro zahřátí a potěšení chuťových pohárků!
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji restujeme na středním plameni, dokud nezezlátne a nezíská karamelovou barvu (cca 10–15 minut).
2.
Ke karamelizované cibuli přidáme bramboru a podlijeme vínem. Necháme víno částečně odpařit. Poté zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut, dokud brambora nezměkne.
3.
Do polévky přidáme tavený sýr a mícháme, dokud se nerozpustí. Poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem do hladké konzistence.
4.
K rozmixované polévce přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem a vegetou podle chuti. Krátce prohřejeme, ale již nevaříme.
5.
Cibulačku nalijeme do misek, posypeme krutonky a strouhaným sýrem. Pro extra chuť můžeme přidat trochu karamelizované cibule navrch. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 30 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 21 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
391.94 kcal |
Protein |
8.44 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
32.22 g
10.58 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
22.58 g
13.52 g
|
Reklama
Reklama