Vláčné Honzovy buchty s hruškovými povidly
- Přidat foto
-
Reklama
Dlouho jsem hledala správný recept na pohádkové české buchty a dlouho zkoušela nejrůznější poměr surovin. Zůstali jsme u tohoto receptu, ale i tady platí, že sebelepší těsto je třeba nechat dlouze nakynout, a to před tvarováním i po naplnění, před pečením. Důležitá je i doba pečení, aby buchty nebyly suché.
Reklama
Ingredience
Kvásek
Těsto
Náplň
Postup přípravy
1.
Nejprve si připravíme kvásek. Vlažné mléko prošleháme metličkou s ostatními ingrediencemi. Tím se ke kvasnicím dostane více vzduchu. Necháme kvásek vzejít na teplém místě.
2.
Poté dáme do robotu mouku, změklé máslo, špetku soli, cukr a vajíčka. Přilijeme kvásek a začneme propracovávat těsto. Necháme dlouze zpracovávat, například 20 minut. Těsto nebude lepit.
3.
Vypracované těsto přikryjeme utěrkou a necháme minimálně hodinu kynout.
4.
Na pomoučeném vále rozválíme těsto a vykrájíme si miskou kolečka. Do středu dáme hrušková povidla a důkladně zabalíme.
5.
Velký pekáč vymažeme máslem a skládáme buchty. Přiklopíme poklicí a necháme znovu kynout asi 20 minut.
6.
Pečeme na 180 °C asi 35 až 45 minut.
7.
Cukrujeme až těsně před podáváním, jinak těsto rychleji tvrdne.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 40 min vaření 3 hod celkem |
Množství: | 25 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 4 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
167.65 kcal |
Protein |
3.69 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
25.61 g
8.69 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.21 g
3.03 g
|
Reklama
Reklama