Honzovy tvarohové buchty

Kdo by neznal klasické Honzovy buchty. Všichni jsme je alespoň jednou ochutnali. Třeba ve školní jídelně. Avšak nejlepší byly vždycky od babičky. Dnes je můžeme vyzkoušet i my. Jejich příprava není složitá, jak se může na první pohled zdát. Máte rádi tvarohový?

Reklama

Ingredience

Tvarohová náplň

Množství na
+
  porce (ks)

Postup přípravy

1.
Rozdrobené droždí zalijeme 100 ml ohřátého mléka, přidáme lžíci cukru, promícháme a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme hladkou mouku se špetkou soli, přidáme cukr, žloutky a vzešlé droždí. Přidáváme zbytek mléka a vypracováváme hladké těsto. Těsto posypeme hladkou moukou a necháme alespoň jednu hodinu kynout. Mělo by zdvojnásobit svůj objem.
2.
Jakmile těsto vykyne, rozválejme jej na tenký, asi cm vysoký plát a nakrájejme na čtverečky cca 5 × 5 cm. Doplníme o tvarohovou náplň a vytvarujeme buchty.
3.
Tvarohová náplň: Smícháme tvaroh s vanilkovým cukrem a žloutkem. Dle chuti doslazujeme, můžeme přidat rozinky.
4.
Předehřejme troubu na cca 160° C. Připravené buchty nechme na pekáči ještě chvíli kynout a pak jej vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova, cca 30 minut dle teploty a trouby. Vychladlé buchty pocukrujeme moučkovým cukrem a nezbývá než popřát dobrou chuť.

Od: Evánek, 15.3.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

  • Habina před 1245 dny
    Prosím v receptu uvádíte 100 ml oleje.Olejem pomažete buchty nebo přijdou do těsta?????
    • BunTom před 1245 dny
      Olej přijde do těsta v prvním kroku. Děkuji za upozornění, zařídím opravu

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce (ks)
Energetická hodnota
160.12 kcal
Protein
4.18 g
Sacharidy
z toho cukr
23.62 g
8.82 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.08 g
1.09 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama