Tvarohové buchty

Tvarohové buchty jsou tradiční česká pochoutka, kterou milují všechny generace. Jemné těsto s nadýchanou tvarohovou náplní a šťavnatými rozinkami nabízí dokonalou kombinaci chutí. Tento recept vám přináší domácí klasiku, která se skvěle hodí k odpolední kávě nebo jako sladká snídaně.

Reklama

Ingredience

Na kvásek

Na těsto

Na náplň

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V misce smícháme vlažné mléko, trošku cukru a rozdrobené droždí. Necháme kvásek vzejít na teplém místě.
2.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, vejce, rozpuštěné máslo, vanilkový cukr, kypřící prášek, sůl a kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho přikryté kynout asi 1 hodinu.
3.
Smícháme tvaroh s vanilkovým pudinkem, vejcem, cukrem a rozinkami.
4.
Pekáček vymažeme sádlem. Z vykynutého těsta tvarujeme placičky, do každé dáme lžíci tvarohové náplně a spojíme okraje. Buchty skládáme spojem dolů do pekáčku.
5.
Buchty pečeme v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova, asi 25–30 minut. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 5.11.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod příprava
30 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
264.27 kcal
Protein
9.11 g
Sacharidy
z toho cukr
34.85 g
10.69 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.39 g
5.56 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama