České buchty s jogurtem a hruškovými povidly
- Přidat foto
-
Reklama
České buchty jsou klasikou, kterou milují velcí i malí. Vyzkoušejte do těsta přidat jogurt, buchty budou krásně vláčné. Po celou dobu pečte pod poklicí. Buchty jsou určeny k rychlé konzumaci, nejlépe chutnají ještě teplé.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu, mléko použijte vlažné. Mouku smíchejte se špetkou soli, přidejte změklé máslo a cukr.
2.
Vlijte vlažné mléko a vsypejte do mléka sušené droždí. Počkejte 5 minut. Přidejte ostatní ingredience kromě povidel a v robotu vypracujte těsto.
3.
Robot nechejte těsto zpracovávat minimálně 15 minut. Po vypracování nebude lepit.
4.
Dejte pod utěrku kynout na 1 hodinu. Poté vyválejte placku a hrnečkem vykrajujte kolečka.
5.
Do středu dejte lžičku hruškových povidel a pečlivě zabalte. Vkládejte do pekáče vyloženého pečícím papírem.
6.
Nechejte 30 minut kynout pod poklicí. Pečte na 180 °C asi 30 až 40 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 30 min vaření 3 hod celkem |
Množství: | 30 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 4 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
138.69 kcal |
Protein |
2.99 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
23.24 g
8.24 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.38 g
1.98 g
|
Reklama
Reklama