České buchty z pšeničné a žitné mouky

Česká klasika v podobě kynutých honzovek s použitím žitné mouky do směsi. Varianta upečená jen z žitné mouky se nám příliš neosvědčila, tato směs je příjemným kompromisem. Krásně kyne a buchty se dobře tvarují.

Reklama

Ingredience

Kvásek

Náplň

Na pekáč

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve připravíme kvásek. Prošleháme metličkou (ale ručně) vlažné mléko, cukr, mouku a droždí. Necháme 15 minut kynout.
2.
V robotu necháme hnětací metličkou promíchávat obě mouky se solí.
3.
Po nakynutí kvásku přidáme kvásek k mouce společně s vejcem, změklým máslem a cukrem.
4.
Necháme 15 minut propracovat těsto. Těsto se spojí do kuličky a nebude lepit.
5.
Dáme na teplé místo (do peřin), přikryjeme utěrkou. Jednou během kynutí promísíme a necháme znovu kynout.
6.
Na vále rozválíme placku, skleničkou vykrajujeme kolečka a plníme povidly. Vkládáme na plech vymazaný máslem, děláme rozestupy. Přikryjeme a necháme 20 minut kynout na plechu.
7.
Pečeme na 180 °C pod poklicí asi 35 až 45 minut. Cukrujeme až těsně před podáváním.

Od: Ráďa 78, 5.11.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
40 min vaření
3 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
402.32 kcal
Protein
6.95 g
Sacharidy
z toho cukr
63.28 g
22.04 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.69 g
7.43 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama