České buchty z pšeničné a žitné mouky
- Přidat foto
-
Reklama
Česká klasika v podobě kynutých honzovek s použitím žitné mouky do směsi. Varianta upečená jen z žitné mouky se nám příliš neosvědčila, tato směs je příjemným kompromisem. Krásně kyne a buchty se dobře tvarují.
Reklama
Ingredience
Kvásek
Náplň
Na pekáč
Postup přípravy
1.
Nejprve připravíme kvásek. Prošleháme metličkou (ale ručně) vlažné mléko, cukr, mouku a droždí. Necháme 15 minut kynout.
2.
V robotu necháme hnětací metličkou promíchávat obě mouky se solí.
3.
Po nakynutí kvásku přidáme kvásek k mouce společně s vejcem, změklým máslem a cukrem.
4.
Necháme 15 minut propracovat těsto. Těsto se spojí do kuličky a nebude lepit.
5.
Dáme na teplé místo (do peřin), přikryjeme utěrkou. Jednou během kynutí promísíme a necháme znovu kynout.
6.
Na vále rozválíme placku, skleničkou vykrajujeme kolečka a plníme povidly. Vkládáme na plech vymazaný máslem, děláme rozestupy. Přikryjeme a necháme 20 minut kynout na plechu.
7.
Pečeme na 180 °C pod poklicí asi 35 až 45 minut. Cukrujeme až těsně před podáváním.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 40 min vaření 3 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 8 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
402.32 kcal |
Protein |
6.95 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
63.28 g
22.04 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
12.69 g
7.43 g
|
Reklama
Reklama