Asijská smažená rýže

Smažená rýže je oblíbeným pokrmem nejen v asijské kuchyni, ale i po celém světě. Tento jednoduchý recept vám umožní vytvořit chutné a syté jídlo, které lze přizpůsobit vašim chuťovým preferencím a využít jako hlavní jídlo nebo přílohu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na rozpáleném woku si rozklepneme 2 vejce, necháme pár vteřin ztuhnout a poté začneme rozmíchávat. Potom odebereme z woku do jiné nádoby.
2.
Podle potřeby si znovu promažeme wok, pořádně rozpálíme a vložíme uvařenou rýži. Necháme restovat asi 2 minuty.
3.
Přidáme lžičku octa, sezamového oleje a připravenou zeleninu (česnek nožem rozmáčkneme a po usmažení vyjmeme), přidáme míchaná vajíčka, celé promícháme a necháme smažit.
4.
Potom trošku poprášíme čínským kořením a zalijeme sójovou omáčkou.
5.
Podáváme samotnou nebo s kuřecím masem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 15.5.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
15 min vaření
30 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 45 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
985.08 kcal
Protein
24.72 g
Sacharidy
z toho cukr
189.56 g
5.64 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.53 g
2.47 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama