Asijská smažená rýže
- Přidat foto
-
Reklama
Smažená rýže je oblíbeným pokrmem nejen v asijské kuchyni, ale i po celém světě. Tento jednoduchý recept vám umožní vytvořit chutné a syté jídlo, které lze přizpůsobit vašim chuťovým preferencím a využít jako hlavní jídlo nebo přílohu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Na rozpáleném woku si rozklepneme 2 vejce, necháme pár vteřin ztuhnout a poté začneme rozmíchávat. Potom odebereme z woku do jiné nádoby.
2.
Podle potřeby si znovu promažeme wok, pořádně rozpálíme a vložíme uvařenou rýži. Necháme restovat asi 2 minuty.
3.
Přidáme lžičku octa, sezamového oleje a připravenou zeleninu (česnek nožem rozmáčkneme a po usmažení vyjmeme), přidáme míchaná vajíčka, celé promícháme a necháme smažit.
4.
Potom trošku poprášíme čínským kořením a zalijeme sójovou omáčkou.
5.
Podáváme samotnou nebo s kuřecím masem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 15 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 45 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
985.08 kcal |
Protein |
24.72 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
189.56 g
5.64 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.53 g
2.47 g
|
Reklama
Reklama