Makovec

Makovec je tradiční český moučník, který je oblíbený pro svou jednoduchost a lahodnou chuť máku. Tato aromatická buchta se často připravuje s minimem surovin, jako je mák, mouka, cukr a vejce. Makovec je ideální k odpolední kávě nebo čaji a lze ho upravit podle chuti – například přidáním čokolády, vanilky nebo polevy z čokolády. Jeho příprava je rychlá a snadná, což z něj činí oblíbený dezert pro všední dny i slavnostní příležitosti.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Smícháme si mouku, mák, prášek do pečiva a cukr.
2.
Vedle si smícháme vejce s mlékem a to potom nalijeme k sypkým surovinám a pečlivě spojíme.
3.
Čokoládu si nakrájíme/nasekáme na menší kousky a společně s brusinkami přimícháme do směsi.
4.
Těsto vylijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou.
5.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut (dle výkonu trouby). Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 2.9.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
226.98 kcal
Protein
6.42 g
Sacharidy
z toho cukr
31.12 g
13.96 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.79 g
2.29 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama