Makovec
- Přidat foto
-
Reklama
Makovec je tradiční český moučník, který je oblíbený pro svou jednoduchost a lahodnou chuť máku. Tato aromatická buchta se často připravuje s minimem surovin, jako je mák, mouka, cukr a vejce. Makovec je ideální k odpolední kávě nebo čaji a lze ho upravit podle chuti – například přidáním čokolády, vanilky nebo polevy z čokolády. Jeho příprava je rychlá a snadná, což z něj činí oblíbený dezert pro všední dny i slavnostní příležitosti.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Smícháme si mouku, mák, prášek do pečiva a cukr.
2.
Vedle si smícháme vejce s mlékem a to potom nalijeme k sypkým surovinám a pečlivě spojíme.
3.
Čokoládu si nakrájíme/nasekáme na menší kousky a společně s brusinkami přimícháme do směsi.
4.
Těsto vylijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou.
5.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut (dle výkonu trouby). Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 30 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 8 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
226.98 kcal |
Protein |
6.42 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
31.12 g
13.96 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.79 g
2.29 g
|
Reklama
Reklama