Tvarohový koláč
- Přidat foto
-
Reklama
Tento tvarohový koláč je skvělou volbou pro milovníky lehkých a osvěžujících dezertů. Křehké máslové těsto s jemnou citronovou kůrou tvoří základ, zatímco smetanovo-tvarohová náplň dodává dortu bohatou a krémovou texturu. S domácí jahodovou marmeládou mezi vrstvami je tento dezert ještě lahodnější. Ideální pro rodinné oslavy nebo odpolední posezení u kávy.
Reklama
Ingredience
Na těsto
Na náplň
Na dokončení
Postup přípravy
1.
Rozehřejeme troubu na 180 °C a připravíme si dortovou formu, kterou vyložíme pečicím papírem.
2.
Připravíme si těsto: Všechny suroviny na těsto (mouka, máslo, vejce, moučkový a vanilkový cukr, citronová kůra) vložíme do mísy a vypracujeme hladké těsto – buď robotem nebo rukou.
3.
Těsto namačkáme prsty do formy a rovnoměrně ho rozprostřeme. Poté ho dáme stranou.
4.
Vyšleháme smetanu do tuha a připravíme si náplň.
5.
V druhé míse smícháme tvaroh, vejce, vanilkový cukr, pudinkový prášek a citronovou kůru. Následně do této směsi stěrkou zapracujeme vyšlehanou smetanu.
6.
Na těsto natřeme vrstvu domácí jahodové marmelády a poté na ni rovnoměrně rozprostřeme tvarohovou náplň.
7.
Pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut, dokud povrch dortu nezhnědne a při zatlačení lehce nepruží.
8.
Po vychladnutí koláč pocukrujeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 45 min vaření 1 hod 15 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 15 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
532.59 kcal |
Protein |
10.21 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
72.25 g
60.96 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
22.74 g
13.98 g
|
Reklama
Reklama