Tvarohový koláč

Tento tvarohový koláč je skvělou volbou pro milovníky lehkých a osvěžujících dezertů. Křehké máslové těsto s jemnou citronovou kůrou tvoří základ, zatímco smetanovo-tvarohová náplň dodává dortu bohatou a krémovou texturu. S domácí jahodovou marmeládou mezi vrstvami je tento dezert ještě lahodnější. Ideální pro rodinné oslavy nebo odpolední posezení u kávy.

Reklama

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Na dokončení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rozehřejeme troubu na 180 °C a připravíme si dortovou formu, kterou vyložíme pečicím papírem.
2.
Připravíme si těsto: Všechny suroviny na těsto (mouka, máslo, vejce, moučkový a vanilkový cukr, citronová kůra) vložíme do mísy a vypracujeme hladké těsto – buď robotem nebo rukou.
3.
Těsto namačkáme prsty do formy a rovnoměrně ho rozprostřeme. Poté ho dáme stranou.
4.
Vyšleháme smetanu do tuha a připravíme si náplň.
5.
V druhé míse smícháme tvaroh, vejce, vanilkový cukr, pudinkový prášek a citronovou kůru. Následně do této směsi stěrkou zapracujeme vyšlehanou smetanu.
6.
Na těsto natřeme vrstvu domácí jahodové marmelády a poté na ni rovnoměrně rozprostřeme tvarohovou náplň.
7.
Pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut, dokud povrch dortu nezhnědne a při zatlačení lehce nepruží.
8.
Po vychladnutí koláč pocukrujeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 16.10.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
45 min vaření
1 hod 15 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 15 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
532.59 kcal
Protein
10.21 g
Sacharidy
z toho cukr
72.25 g
60.96 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.74 g
13.98 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama