Tvarohová bábovka
- Přidat foto
-
Reklama
Tvarohová bábovka je jemný a vláčný moučník, který díky tvarohu získává bohatou chuť a skvělou texturu. Je ideální k odpolední kávě nebo čaji a díky své jednoduché přípravě se hodí pro jakoukoli příležitost. Tento recept ocení milovníci tradičních dezertů.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Troubu si předehřejeme na 170°C.
2.
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme žloutky a zašleháme.
3.
Z bílků si vyšleháme sníh a dáme stranou.
4.
Do směsi másla, cukru a žloutků přidáme kůru z citronu a vanilkový cukr a zašleháme.
5.
Přidáme tvaroh a zašleháme. Potom přidáme mouku a opět zašleháme.
6.
Postupně zašleháváme sníh.
7.
Do vymazané formy vlijeme těsto a pečeme na 170°C asi 45 minut. Těsto zkoušíme špejlí. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 45 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 8 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
274.49 kcal |
Protein |
8.53 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
31.06 g
19.19 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
12.97 g
7.83 g
|
Reklama
Reklama