Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka je jemný a vláčný moučník, který díky tvarohu získává bohatou chuť a skvělou texturu. Je ideální k odpolední kávě nebo čaji a díky své jednoduché přípravě se hodí pro jakoukoli příležitost. Tento recept ocení milovníci tradičních dezertů.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Troubu si předehřejeme na 170°C.
2.
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme žloutky a zašleháme.
3.
Z bílků si vyšleháme sníh a dáme stranou.
4.
Do směsi másla, cukru a žloutků přidáme kůru z citronu a vanilkový cukr a zašleháme.
5.
Přidáme tvaroh a zašleháme. Potom přidáme mouku a opět zašleháme.
6.
Postupně zašleháváme sníh.
7.
Do vymazané formy vlijeme těsto a pečeme na 170°C asi 45 minut. Těsto zkoušíme špejlí. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 30.8.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
45 min vaření
1 hod celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
274.49 kcal
Protein
8.53 g
Sacharidy
z toho cukr
31.06 g
19.19 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.97 g
7.83 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama