Vídeňská bábovka

Vídeňská bábovka je klasika, která je známá pro svou vláčnost. Tento recept je ideální pro milovníky tradičních moučníků, ať už ke kávě, nebo jako sladká tečka po obědě. Její příprava je jednoduchá a výsledkem je lahodná bábovka, kterou si zamiluje celá rodina.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Předehřejeme troubu na 180 °C. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
2.
V míse utřeme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Poté postupně přidáváme vejce, jedno po druhém, a důkladně je zašleháváme.
3.
V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Přidáme citronovou kůru.
4.
Do máslové směsi postupně přisypeme suché ingredience a zároveň přiléváme mléko. Mícháme, dokud nevznikne hladké těsto.
5.
Těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme asi 50–60 minut, dokud bábovka nezezlátne a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
6.
Po upečení necháme bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopíme na mřížku a necháme úplně vychladnout. Před podáváním ji můžeme posypat moučkovým cukrem.
7.
Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 12.9.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod vaření
1 hod 15 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
400.78 kcal
Protein
6.19 g
Sacharidy
z toho cukr
50.55 g
29.77 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.61 g
11.64 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama