Vídeňská bábovka
- Přidat foto
-
Reklama
Vídeňská bábovka je klasika, která je známá pro svou vláčnost. Tento recept je ideální pro milovníky tradičních moučníků, ať už ke kávě, nebo jako sladká tečka po obědě. Její příprava je jednoduchá a výsledkem je lahodná bábovka, kterou si zamiluje celá rodina.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Předehřejeme troubu na 180 °C. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
2.
V míse utřeme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Poté postupně přidáváme vejce, jedno po druhém, a důkladně je zašleháváme.
3.
V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Přidáme citronovou kůru.
4.
Do máslové směsi postupně přisypeme suché ingredience a zároveň přiléváme mléko. Mícháme, dokud nevznikne hladké těsto.
5.
Těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme asi 50–60 minut, dokud bábovka nezezlátne a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
6.
Po upečení necháme bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopíme na mřížku a necháme úplně vychladnout. Před podáváním ji můžeme posypat moučkovým cukrem.
7.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 1 hod vaření 1 hod 15 min celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 9 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
400.78 kcal |
Protein |
6.19 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
50.55 g
29.77 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
19.61 g
11.64 g
|
Reklama
Reklama