Bábovka se zakysanou smetanou
- Přidat foto
-
Reklama
K nedělnímu odpoledni jistě patří šálek kávy nebo čaje a vonící bábovka. Je rychlá, jednoduchá, vypadá a chutná skvěle. Zkuste přidat zakysanou smetanu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V míse ušleháme do pěny cukr a vejce. Šleháme dlouze, hmota musí být téměř bílá. Přidáme mléko a smetanu. Znovu šleháme.
2.
Přilejeme olej a zašleháme. V jiné míse promícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme k těstu. Promíchat nejlépe vařečkou nebo na menší rychlost.
3.
¾ těsta nelejeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Do poslední části vmícháme kakao a přilejeme tmavé těsto do formy k těstu světlému. Při nalévání otáčíme, abychom měli tmavé těsto přilité rovnoměrně.
4.
Pečeme na 180 °C, asi jednu hodinu. Vyklopíme a pocukrujeme.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
392.52 kcal |
Protein |
7.47 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
56.60 g
28.15 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.53 g
4.09 g
|
Reklama
Reklama