Ořechová bábovka
- Přidat foto
-
Reklama
Tahle ořechová bábovka je skvělým moučníkem pro každou příležitost. Díky jemnému máslovému těstu a voňavým vlašským ořechům je krásně vláčná a plná chuti. Hodí se nejen jako sladká tečka po obědě, ale i ke kávě nebo čaji pro příjemné odpolední posezení.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Poté přidáme povolené máslo a šleháme, dokud směs není hladká a nadýchaná.
2.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a špetkou soli. Do máslové směsi přimícháme mouku s ořechy střídavě s mlékem, aby vzniklo vláčné těsto.
3.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta, aby se zachovala jeho nadýchanost.
4.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do formy.
5.
Pečeme přibližně 45–55 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Po upečení necháme bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji opatrně vyklopíme.
6.
Podáváme posypanou moučkovým cukrem nebo jen tak. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 55 min vaření 1 hod 15 min celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 11 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
466.72 kcal |
Protein |
8.34 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
58.30 g
33.95 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
22.79 g
9.22 g
|
Reklama
Reklama