Ořechová bábovka

Tahle ořechová bábovka je skvělým moučníkem pro každou příležitost. Díky jemnému máslovému těstu a voňavým vlašským ořechům je krásně vláčná a plná chuti. Hodí se nejen jako sladká tečka po obědě, ale i ke kávě nebo čaji pro příjemné odpolední posezení.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Poté přidáme povolené máslo a šleháme, dokud směs není hladká a nadýchaná.
2.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a špetkou soli. Do máslové směsi přimícháme mouku s ořechy střídavě s mlékem, aby vzniklo vláčné těsto.
3.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta, aby se zachovala jeho nadýchanost.
4.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do formy.
5.
Pečeme přibližně 45–55 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Po upečení necháme bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji opatrně vyklopíme.
6.
Podáváme posypanou moučkovým cukrem nebo jen tak. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 5.11.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
55 min vaření
1 hod 15 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 11 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
466.72 kcal
Protein
8.34 g
Sacharidy
z toho cukr
58.30 g
33.95 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.79 g
9.22 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama