Skořicová bábovka
- Přidat foto
-
Reklama
Tato skořicová bábovka je ideální k odpolední kávě nebo čaji a její příprava nezabere mnoho času. Měkká, nadýchaná struktura a výrazné aroma potěší každého milovníka sladkých domácích moučníků.
Reklama
Ingredience
Na vymazání formy
Postup přípravy
1.
Předehřejeme si troubu na 170 °C. Formu na bábovku důkladně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
2.
V míse vyšleháme vejce s cukrem a skořicovým cukrem do pěny. Postupně přiléváme mléko a olej a dobře promícháme.
3.
V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Suché ingredience přidáme k tekuté směsi a promícháme, aby vzniklo hladké těsto.
4.
Těsto rozdělíme na 2/3 a 1/3. Do 2/3 těsta vmícháme skořici. Do 1/3 vmícháme kakao.
5.
Do formy nalijeme část skořicového těsta. Na skořicovou vrstvu nalijeme kakaové těsto.
6.
Bábovku pečeme asi 45-50 minut. Zkusíme ji špejlí – když vyjde suchá, bábovka je hotová.
7.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 50 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
296.28 kcal |
Protein |
4.89 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
36.88 g
19.16 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.58 g
2.99 g
|
Reklama
Reklama