Skořicová bábovka

Tato skořicová bábovka je ideální k odpolední kávě nebo čaji a její příprava nezabere mnoho času. Měkká, nadýchaná struktura a výrazné aroma potěší každého milovníka sladkých domácích moučníků.

Reklama

Ingredience

Na vymazání formy

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Předehřejeme si troubu na 170 °C. Formu na bábovku důkladně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
2.
V míse vyšleháme vejce s cukrem a skořicovým cukrem do pěny. Postupně přiléváme mléko a olej a dobře promícháme.
3.
V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Suché ingredience přidáme k tekuté směsi a promícháme, aby vzniklo hladké těsto.
4.
Těsto rozdělíme na 2/3 a 1/3. Do 2/3 těsta vmícháme skořici. Do 1/3 vmícháme kakao.
5.
Do formy nalijeme část skořicového těsta. Na skořicovou vrstvu nalijeme kakaové těsto.
6.
Bábovku pečeme asi 45-50 minut. Zkusíme ji špejlí – když vyjde suchá, bábovka je hotová.
7.
Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 8.9.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
50 min vaření
1 hod celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
296.28 kcal
Protein
4.89 g
Sacharidy
z toho cukr
36.88 g
19.16 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.58 g
2.99 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama