Bábovka s máslem a smetanou
- Přidat foto
-
Reklama
Krásně nadýchaná bábovka, která se vždy podaří. Je vláčná, nemusíte se u ní bát suchosti. Pro obměnu můžete část těsta smíchat se lžící kakaa a vytvořit dvoubarevný efekt.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Máslo necháme úplně změknout. Pak jej rozmixujeme s cukry a vejci.
2.
Přidáme smetanu ke šlehání a důkladně mixujeme. V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva a pomalu vsypeme do směsi. Pokud by těsto bylo příliš husté (záleží na velikosti vajec) přidejte trochu mléka.
3.
Vlijte do bábovkové formy, přikryjte alobalem a dejte péct na 180 °C na 50 minut. Následně odklopte alobal a dopékejte dalších 10 minut. Vyzkoušejte špejlí a případně nechejte dojít v teple ve vypnuté troubě.
4.
Pokud používáte silikonovou formu, vyklopte až po úplném vychladnutí.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 1 hod vaření 2 hod celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
299.62 kcal |
Protein |
4.77 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
41.67 g
23.93 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
12.90 g
7.68 g
|
Reklama
Reklama