Dvoubarevná jogurtová bábovka

Bábovka je oblíbeným dezertem, protože zabere při přípravě jen pár minut. Povede se pokaždé, vypadá výborně a zachutná všem návštěvám. Vyzkoušejte vláčnou variantu s jogurtem.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cukr a vejce dáme do mixéru a šleháme. Přidáme jogurt a olej. Důkladně promícháme.
2.
Přichystáme si bábovkovou formu, kdo ještě neobjevil kouzlo silikonu tak formu vymaže a vysype.
3.
V jiné míse smícháme mouku a prášek do pečiva. Opatrně zamícháme do těsta. Podle hustoty přilejeme trochu mléka.
4.
Těsto vlijeme do formy, malou část těsta si necháme v míse. Do zbývající části těsta vmícháme kakao. Tmavé těsto vlijeme do formy do světlého těsta po celém obvodu.
5.
Pečeme na 180 stupňů asi 1 hodinu. Před podáváním pocukrujeme.

Od: Iva V, 29.5.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 50 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
427.33 kcal
Protein
8.68 g
Sacharidy
z toho cukr
50.33 g
25.70 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.50 g
4.51 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama