Hrníčková bábovka z podmáslí
- Přidat foto
-
Reklama
U nás doma milujeme bábovky na všechny způsoby. Zbylo vám podmáslí? Vyzkoušejte recept na bábovku z podmáslí, která je vláčná a rozpadá se na jazyku. Příprava je velmi jednoduchá a zvládne ji i začátečník v pečení.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve smícháme cukr a žloutky a z bílků vyšleháme sníh, který přidáme až nakonec.
2.
Žloutky s cukrem dále promícháme s podmáslím, práškem do pečiva, polohrubou moukou, olejem a vanilkovým extraktem.
3.
Vymažeme si bábovkovou formu máslem a posypeme strouhankou a ½ těsta nebo i o trochu více, vylijeme do připravené formy na pečení.
4.
Do zbytku těsta pečlivě promícháme kakao, a to vylijeme do formy.
5.
Troubu si předehřejeme na 180°C a pečeme cca 40 min. Dobrou chuť!
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 40 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
305.87 kcal |
Protein |
5.74 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
42.33 g
22.65 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
12.76 g
1.82 g
|
Reklama
Reklama