Kávová bábovka
- Přidat foto
-
Reklama
Vynikající bábovka, která je díky sněhu krásně nadýchaná. Je provoněná kávou a rumem a není nijak přeslazená. Vydrží vláčná i několik dní.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vejce rozdělte na bílek a žloutek. Bílky ušlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. Dejte stranou.
2.
V jiné míse ušlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny. Přidejte mléko, olej, rum, kávu a lógr.
3.
Smíchejte mouku s práškem do pečiva a přimíchejte ke žloutkové směsi.
4.
Nakonec opatrně vmíchejte sníh a dejte do formy. (Pokud nemáte silikonovou tak je třeba formu vymazat a vysypat).
5.
Pečte asi 40 až 50 minut, poté vypněte a nechejte bábovku ještě chvíli v troubě.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 50 min vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
230.57 kcal |
Protein |
4.33 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
31.28 g
14.39 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
8.97 g
1.49 g
|
Reklama
Reklama