Malá citronová bábovka

Kdo peče pro 2 osoby jistě uvítá recept na malý dezert, který je krásně provoněný citronem. Je jednoduchý a zvládnou jej připravit i větší děti. Na trhu je nespočet malých forem na bábovky a koláče, výsledek může mít krásnou podobu. K citronové bábovce se hodí perníková poleva nebo poleva z bílé čokolády.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve smícháme mouku s práškem do pečiva a dáme stranou. Troubu předehřejeme.
2.
Změklý tuk prošleháme s vejci a cukry. Zašleháme půl vaničky tvarohu, citronovou šťávu a kůru z citronu.
3.
Na pomalé otáčky zašleháme mouku s práškem do pečiva. Pokud by bylo těsto příliš husté, přidáme trochu mléka.
4.
Vléváme do bábovkové formy a pečeme na 170 °C asi 50 minut. Vypneme a necháme v teple.
5.
Ze silikonové formy vyklápíme až je dezert úplně vychladnutý.

Od: Iva V, 30.1.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
50 min vaření
3 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
247.05 kcal
Protein
4.99 g
Sacharidy
z toho cukr
33.78 g
22.21 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.18 g
4.73 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama