Citronová mramorová bábovka

Citronová mramorová bábovka je svěží dezert s jemnou citronovou chutí a klasickým mramorovým efektem. Tento recept je jednoduchý a rychlý, ideální pro jakoukoliv příležitost, kdy chcete něco sladkého a lahodného ke kávě nebo čaji.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, aby se těsto nelepilo.
2.
V míse vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Postupně přilijeme olej a mléko, stále šleháme.
3.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a špetkou soli a postupně vmícháme do vaječné směsi. Nakonec přidáme citronovou šťávu a kůru a dobře promícháme.
4.
Asi třetinu těsta přelijeme do menší misky a vmícháme kakao, aby vznikla hnědá část.
5.
Do připravené formy nalijeme část světlého těsta, na to lžící přidáváme kakaové těsto a opět světlé těsto. Pomocí špejle lehce projedeme těstem, aby vznikl mramorový vzor.
6.
Bábovku pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 50–60 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
7.
Bábovku necháme vychladnout ve formě a poté ji vyklopíme na talíř. Můžeme posypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 6.11.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
1 hod vaření
1 hod 20 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
296.45 kcal
Protein
5.01 g
Sacharidy
z toho cukr
36.30 g
17.52 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.54 g
2.90 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama