Citronová mramorová bábovka
- Přidat foto
-
Reklama
Citronová mramorová bábovka je svěží dezert s jemnou citronovou chutí a klasickým mramorovým efektem. Tento recept je jednoduchý a rychlý, ideální pro jakoukoliv příležitost, kdy chcete něco sladkého a lahodného ke kávě nebo čaji.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, aby se těsto nelepilo.
2.
V míse vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Postupně přilijeme olej a mléko, stále šleháme.
3.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a špetkou soli a postupně vmícháme do vaječné směsi. Nakonec přidáme citronovou šťávu a kůru a dobře promícháme.
4.
Asi třetinu těsta přelijeme do menší misky a vmícháme kakao, aby vznikla hnědá část.
5.
Do připravené formy nalijeme část světlého těsta, na to lžící přidáváme kakaové těsto a opět světlé těsto. Pomocí špejle lehce projedeme těstem, aby vznikl mramorový vzor.
6.
Bábovku pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 50–60 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
7.
Bábovku necháme vychladnout ve formě a poté ji vyklopíme na talíř. Můžeme posypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 1 hod vaření 1 hod 20 min celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 4 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
296.45 kcal |
Protein |
5.01 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
36.30 g
17.52 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.54 g
2.90 g
|
Reklama
Reklama