Sněhová bábovka
- Přidat foto
-
Reklama
Krásně nadýchaná dvoubarevná bábovka, která je jednoduchá na přípravu. Vydrží dlouho čerstvá. Je skvělá na svačinku a k odpolední kávě.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, můžeme přidat špetku soli.
2.
Do žloutků pomalu přidáváme cukr a šleháme do pěny, jakmile je směs příliš hustá, přiléváme mléko. Takto zašleháme veškerý cukr. Promícháme s olejem.
3.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně přidáme k vajíčkům. Nakonec do směsi opatrně a rychle zamícháme sníh.
4.
Nalejeme do formy na bábovku, silikonovou netřeba vymazávat. ¼ těsta necháme v míse.
5.
Do zbylého těsta dáme kakao a zamícháme. Vlijeme do bábovky a můžeme špejlí trochu rozmíchat.
6.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 45 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
242.37 kcal |
Protein |
4.46 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
36.19 g
19.30 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.06 g
1.54 g
|
Reklama
Reklama