Šlehačková hrnková bábovka
- Přidat foto
-
Reklama
K nedělní kávě není nic lepšího než vláčná bábovka, kterou máte "raz dva" hotovou.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Předehřejeme si troubu na 190°C.
2.
DO větší mísy dáme celá vejce, olej, cukr, vanilkový cukr, citronovou šťávu a špetku soli. Vše šleháme asi 5 minut.
3.
Do vyšlehané hmoty vlijeme smetanu ke šlehání a šleháme další 3 minuty.
4.
Nakonec si promícháme kypřicí prášek s moukou, prosejeme a po částech ji vmícháme do základu těsta. Třetinu těsta si dáme stranou a vmícháme do ní kakao.
5.
Do formy na bábovku nalijeme polovinu těsta bez kakaa, následně celou část s kakaem a nakonec druhou polovinu bez kakaa.
6.
Bábovku dáme péct na 20 minut na 150° a následně zvýšíme na 180° a pečeme dalších 20-30 minut. Záleží však na tom, jak vaše trouba peče. Zkoušíme špejlí.
7.
Hotovou bábovku můžeme třeba posypat cukrem či polít čokoládovou polevou - já většinou podávám bábovku bez cukru i polevy. :-) Dobrou chuť!
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 45 min vaření 1 hod 5 min celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
351.82 kcal |
Protein |
4.99 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
35.26 g
18.81 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
21.50 g
6.28 g
|
Reklama
Reklama