Mandlová bábovka
- Přidat foto
-
Reklama
Upečte si vynikající mandlovou bábovku, která provoní celou vaší kuchyň a bude chutnat celé rodině. Recept na mandlovou bábovku je jednoduchý a v případě, že dodržíte postup krok po kroku, bábovka bude nadýchaná a bude se rozplývat na jazyku.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Připravíme si v míse těsto a to tak, že nejprve smícháme, mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a přidáme mléko. 2 žloutky, ½ hrnku oleje a vše pečlivě promícháme do hladkého těsta bez hrudek.
2.
Z bílků si vyšleháme sníh.
3.
Do hladkého těsta nejprve přidáme madlový extrakt a citronovou kůru a opět pečlivě promícháme.
4.
Nakonec nasypeme do těsta připravené na drobno nakrájené mandle a opět pečlivě promícháme.
5.
Úplně nakonec přidáme do těsta sníh z bílků. Pomalu a opatrně ho promícháme a díky tomu bude bábovka krásně nadýchaná. Mícháme pomalu a jemně.
6.
Formu na bábovku si vymažeme máslem či tukem na pečení a posypeme strouhankou, aby se nám bábovka nepřilepila.
7.
Těsto rozdělíme na 2 díly. 1 Díl nalejeme do připravené formy, do druhého dílu nasypeme kakao a opět promícháme a nalejeme zbytek těsta také do mísy.
8.
Troubu si předehřejeme na 160 °C a pečeme cca 1,5hod.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 1 hod 30 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
328.65 kcal |
Protein |
6.29 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
41.50 g
21.66 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.69 g
2.47 g
|
Reklama
Reklama