Kefírová bábovka s hruškami
- Přidat foto
-
Reklama
Chutná bábovka, kterou připravíte z hruškového kompotu. Hrušky jsou tužší, proto se k zapékání výborně hodí. Bábovka vyžaduje dlouhé pečení, dobu pečení není vhodné uspěchat.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Kompotované hrušky nakrájíme na velmi drobné kousky.
2.
V robotu vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme olej a kefír. Zašleháme.
3.
V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva a skořicí. Vmícháme do směsi v robotu a snížíme rychlost šlehání na minimum.
4.
Vypneme a vařechou vmícháme nakrájené hrušky.
5.
Dáme do bábovkové formy, pokud nemáte silikonovou je nutné ji vymazat a vysypat.
6.
Pečeme na 180 °C asi 1 hodinu pod alobalem. Poté odklopíme a dopékáme asi 15 minut. Nakonec ještě můžeme nechat ve vypnuté troubě k úplnému dopečení.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 1 hod 15 min vaření 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
241.44 kcal |
Protein |
4.18 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
36.60 g
22.17 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
8.81 g
1.48 g
|
Reklama
Reklama