Gnocchi na cibulce s uzeným bokem

Tento jednoduchý recept na gnocchi s uzeným bokem a jarní cibulkou je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Kombinace uzeného masa a svěží cibulky dodá jídlu příjemnou chuť. Vyzkoušejte!

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme ji a uvaříme gnocchi podle návodu na obalu (většinou vaříme, dokud gnocchi nevyplavou na povrch, asi 2–3 minuty). Scedíme je a dáme stranou.
2.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme nakrájenou cibuli a smažíme na středním ohni, dokud nezměkne a nezíská zlatavou barvu.
3.
Přidáme uzený bok nakrájený na kostičky a smažíme, dokud není maso křupavé a dobře propečené.
4.
Do pánve přidáme uvařené gnocchi a vše dobře promícháme, aby se gnocchi obalily v cibulce a tuku z boku.
5.
Osolíme a opepříme podle chuti.
6.
Posypeme jarní cibulkou a případně parmazánem. Podáváme horké. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 30.10.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
15 min vaření
30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 18 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
361.05 kcal
Protein
7.98 g
Sacharidy
z toho cukr
22.54 g
2.56 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
25.91 g
9.58 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama